torsdag 4. november 2010

Salting av kjøtt

Joda, jeg lot meg inspirere.
Vi fikk årets elg i hus her, og det er jo klart det er artig å gjøre litt ut av det. Ikke alt kjøttet på elgen er like velegnet til gryte- eller biffkjøtt - men kan samtidig være litt for bra til å sende det rett i kjøttkverna. Med litt inspirasjon fra boka til Helge Hagen, og litt inspirasjon fra Far, ble det til at vi la unna 4 biter med kjøtt til salting. Blant annet lårtunga. Denne er kjent for å være et fint og apetittelig kjøttstykke, men er i realiteten veldig seigt.

Her endte kjøttstykkene under dette "fjellet":
Her under ligger det altså bortimot 2 kilo kjøtt. Jeg har brukt følgende oppskrift:
2 kg salt
850 gr sukker
Noen laubærblader
Noen hele einebær
15 hele pepperkorn.

Legg litt salt nederst i forma, legg på kjøttet, ha resten av saltet over. Sørg for at kjøttet er godt pakket inn i saltet. Fordel sukkeret over, og deretter det krydderet du ønsker.
Dette har nå stått et drygt døgn, og har ikke blitt til lake enda. Jeg vurderer å dele en løk i båter og også legge over... Dette skal ligge i én uke. Etter det kan det tørkes, røkes eller spises med en gang.

1 kommentar: